Et spørgsmål mange stiller sig selv er:
“Hvordan kommer fremtidens værktøjer og løsninger til type 2 diabetes til at se ud?”
I dette projekt vil det være op til dig, som lever med type 2 diabetes at sætte dit præg på, hvordan fremtidens værktøjer og løsninger skal se ud, i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet og Diabetesforeningen. Målet er, at vi i fællesskab går igennem hverdagsproblemer og snakker om, hvor store og vigtige de er for den enkelte person. Målet er at udvikle nye og bedre løsninger, der passer til den enkelte. Dette vil ske gennem 3 workshops, hvor I sammen med andre brugere, forskere og designere vil komme igennem følgende tre faser: udforskning af problemerne, idégenering af mulige løsninger, og design af det endelige løsning. I hver workshop vil der være forskellige øvelser, der leder igennem processen, og hvor vi gerne vil have indblik i dine tanker og erfaringer.
I den første workshop, der blev afholdt d. 4 november hos Diabetesforeningen, fokuserede vi primært på at udforske problemerne og kortlægge hinandens oplevelser og erfaringer i forbindelse med blodsukker og type 2 diabetes. Her har vi hørt om de erfaringer deltagere har med måling af blodsukker, hvilke tanker de har gjort sig, og potentielle problemer, de er stødt på.
I anden workshop, der blev afholdt d. 17 november hos DTU i Lyngby diskuterede vi vigtigheden af forskellige problematikker fra workshop 1, og hvordan potentielle løsninger/værktøjer kunne se ud med fokus på deltagernes egne erfaringer og oplevelser med diabetes.
Diskussioner og resultater fra begge workshops tager vi videre til workshop 3, hvor vi i fællesskab vil diskutere de potentielle løsningskoncepter yderligere. I workshoppen vil der være mulighed for at byde ind med egne løsninger til problematikker for både nye deltagere og deltagere fra tidligere workshops. Herefter vil vi i fællesskab udvælge løsningerne med mest potentiale og arbejde på, hvordan løsninger præcist skal se ud og fungere, ud fra dine behov, ønsker og erfaringer.
Projektets formål, udover at genere nye løsninger, er at se, hvordan det at designe i fællesskab kan bruges til at skabe bedre løsninger i fremtiden.
Hvor/hvornår:
Workshop 3 finder sted onsdag den 1. december kl. 17.00-20.00 på Danmarks Tekniske Universitet: Centrifugevej 374, 2800 Kgs Lyngby.
Under workshoppen vil der være mulighed for mad.
Deltagelse i workshop 3 er ikke betinget af deltagelse i tidligere workshops.
Forløbigt program for workshop 3:
- Introduktion & målet for dagen
- Lære hinanden at kende
- Udforskning af potentielle løsninger.
- Diskussion af udvalgte løsninger.
- Detaljeret udvikling af koncepterne.
- Afslutning af workshop 3.
Vedr. transport udgifter/kompensation:
Du bliver kompenseret for udgifter i forbindelse med transport/deltagelse med et gavekort på 200 kr. per workshop.
Tilmelding:
|
For tilmelding eller praktiske spørgsmål:
Katiarina Zhukouskaya, kandidat studerende i Design & Innovation.
Mail: s163869@student.dtu.dk, tlf: 22 73 38 36.
|
|
For forskningsmæssige spørgsmål:
Dan Roland Persson, PhD.-studerende - DTU Compute.
Mail: danrp@dtu.dk, tlf: 93 51 14 23. |
Projektet er del af et større forsknings- og udviklingsprojekt
Projektet støttes af Diabetesforeningen og Copenhagen Center for Health Technology (CACHET) ved Danmarks Tekniske Universitet og er en del af aktiviteterne i det EU-støttede projekt ’Integrated Personalized Diabetes Management Goes Europe’ (iPDM-GO).